Nederlands Douane Orkest (Concerten Planet Earth)

 

Het Nederlands Douane Orkest o.l.v. chef-dirigent Björn Bus geeft op 11, 15, 22 en 24 april 2024 concerten door heel Nederland met de titel: Planet Earth. Het orkest zal in akoestisch fantastische zalen het publiek meenemen in een adembenemende muzikale ervaring waarbij beleving in meerdere dimensies centraal zal staan.

Twee symfonieën voor symfonisch blaasorkest staan op het programma die een muzikale ode brengen aan onze kwetsbare planeet. Het publiek kan tijdens de Nederlandse première van het werk Symphony No. 6 The Blue Marble van Julie Giroux voor de pauze genieten van verbluffende filmbeelden die elk aspect van het leven op aarde - van geboorte tot dood, van kunst tot wetenschap, van ras en cultuur tot het dierenrijk laten zien. Surround sound en live geur zullen tijdens dit werk de zintuigen van het publiek prikkelen en herinneren aan hoe wonderbaarlijk de wereld is.

Na de pauze staat het werk Symphony No. 3 Planet Earth van Johan de Meij geprogrammeerd waarbij een muzikale ode zal klinken aan Moeder Aarde. De Meij heeft alles uit de kast gehaald om op hartverscheurende wijze de aarde te loven. Schitterende melodieën, intense intermezzi, verrassende klankpatronen en bijzondere geluiden die uit een andere wereld lijken te komen, zorgen voor een adembenemende muzikale ervaring met een waanzinnige climax. De film die het publiek tijdens dit werk zal beleven volgt de geschiedenis van de planeet, inclusief het ontstaan van de mensheid. Maar de gevolgen zijn niet allemaal rampzalig. Moeder Aarde vecht namelijk met hand en tand om ons te redden.

Tijdens het concert zal het publiek worden getrakteerd op een presentatie over klimaatverandering en de kwetsbaarheid van onze aarde door niemand minder dan meteoroloog Reinier van den Berg.
Reinier heeft de ruigste weersomstandigheden ter wereld meegemaakt en door zijn jarenlange ervaring als meteoroloog weet hij alles over het weer en het klimaat. Hij zal het publiek meenemen op een reis rond de wereld en het concert voorzien inspirerende diepgang bij de muziek.

Het Nederlands Douane Orkest wil met deze concertreeks het publiek een multimediale concertervaring bieden en tevens bewustwording creëren voor de kwetsbaarheid van de aarde. 

Kaarten zijn te bestellen via onderstaande links bij de desbetreffende theaters

11 april -  PHIL Haarlem

https://www.philhaarlem.nl/agenda/1456//concert-nederlands-douane-orkest

15 april – Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden

https://harmonie.nl/agenda/nederlands-douane-orkest/51829

22 april – Parkstad Limburg Theater Heerlen

https://www.plt.nl/programma/nederlands-douane-orkest-planet-earth/22-04-2024-20-00


24 april – Muziekcentrum Enschede

https://www.wilminktheater.nl/nl/agenda/4328/nederlands-douane-orkest/planet-earth